Klantenservice   
Nederlands
  Accense for Personal Care
 
 
0
€0,00
 
 
Supplementen Vitamine enkelvoudig   
 
 
 Dieren 
                             
 
 
                               
 
Vitals Vitamine E-8, 60 capsules
EAN: 8716717003372
Vitals Vitamine E-8, 60 capsules
 Kopieer link [3-95-65-60] 
 Bij 2 stuks gratis verzending 

Merk: Vitals


Op voorraad: Ja
Ma-vr voor 21:00 uur besteld, zondag voor 17:30 uur, de volgende dag in huis!

Dit artikel wordt regelmatig als speciale aanbieding getoond!
Stuur mij bericht bij deze speciale aanbieding.


Productinformatie Vitals Vitamine E-8, 60 capsules, Vitals


Vitals Vitamine E-8

Vitamine E-8 is uniek in zijn soort en bestaat, zoals de naam al aangeeft, uit alle 8 vormen van vitamine E (tocoferolen en tocotriënolen) waarbij het SupraBio®-systeem zorgt voor verhoogde opneembaarheid en biologische beschikbaarheid. Een compleet, gebalanceerd vitamine E-complex van superieure kwaliteit. Bij de ontwikkeling van dit product zijn vele grondstoffen afgevallen omdat deze niet aan de hoge kwaliteitseisen bleken te voldoen. Voor dit product is gekozen voor Nutrabiol T50™ (tocoferolen) en EVNol SupraBio™ (tocotriënolen). Grondstoffen die gegarandeerd voldoen aan de allerhoogste eisen op het gebied van zuiverheid en kwaliteit. 

Tocoferolen en tocotriënolen
Vitamine E is een essentiële, vetoplosbare nutriënt die bestaat uit een familie van vier tocoferolen (alfa, beta, gamma, delta) en vier tocotriënolen (alfa, beta, gamma, delta). De tocotriënolen verschillen van de tocoferolen doordat de eerstgenoemde over onverzadigde zijketens met drie dubbele bindingen beschikken. Tocoferolen hebben verzadigde zijketens zonder dubbele bindingen. In voeding komt vitamine E voor in al deze acht vormen. In voedingssupplementen wordt echter doorgaans uitsluitend alfatocoferol gebruikt. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat ook de andere vormen van vitamine E een belangrijke rol spelen in het behoud van een goede gezondheid en een synergetische werking hebben met elkaar. Dit unieke vitamine E-complex is dan ook op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten ontwikkeld. 

Opneembaarheid en wetenschappelijke onderbouwing 
Een van de problemen bij met name vitamine E in de vorm van tocotriënolen is de slechte opneembaarheid van deze nutriënten. Het innemen van een vitamine E-supplement bij een vetrijke maaltijd verbetert de absorptie al iets, maar niet voldoende om de tocotriënolen daadwerkelijk te laten arriveren in de cellen en weefsels waar deze een functie hebben. ExcelVite, de producent van de tocotriënolen in dit vitamine E-complex, is er na jarenlang onderzoek in geslaagd om een uniek en gepatenteerd ‘self-emulsifying delivery system’ te ontwikkelen, het SupraBio®- systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat vetoplosbare nutriënten zoals tocoferolen en tocotriënolen uit zichzelf een emulsie vormen in het maagdarmkanaal. Emulgeren zorgt voor het kleiner worden van vetbolletjes waardoor de absorptie hiervan beter en efficiënter plaatsvindt. Voor tocotriënolen leidt de toepassing van dit systeem zelfs tot een toename van 250% in de opneembaarheid. Maar ook de tocoferolen (Nutrabiol T50™) in dit product profiteren van het SupraBio-systeem. Vitamine E-8 is dan ook echt een vitamine E-complex met verbeterde opneembaarheid te noemen. EVNolSupraBio™ is bovendien, als het gaat om tocotriënolen, verreweg het sterkst wetenschappelijk onderbouwd, met meerdere humane studies. 

Natuurlijke versus synthetische vitamine E 
Synthetische vormen van vitamine E (waaronder dl-alfatocoferol, of all-rac-alfatocoferol) worden ook weleens gebruikt in voedingssupplementen, maar deze zijn minder effectief dan de natuurlijke vormen. Het is dus van belang om een voedingssupplement te kiezen met uitsluitend natuurlijke vormen van vitamine E, te herkennen aan het voorvoegsel ‘d-‘ (zoals in d-alfatocoferol) of ‘RRR-‘ (zoals in RRR-alfatocoferol). Vitamine E-8 bevat uitsluitend natuurlijke vormen van vitamine E. 

Werking
De belangrijkste functie van vitamine E in het lichaam is het helpen bij de bescherming van cellen en weefsels tegen oxidatieve schade. Mensen staan tegenwoordig bloot aan veel ongewenste invloeden van buitenaf (zoals overmatige UV-straling uit zonlicht en milieuvervuiling). Het afweersysteem van de cellen heeft dus wel wat steun nodig. Vitamine E draagt bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsels door het wegvangen van vrije radicalen.

- draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade

Samenstelling per dagdosering van 1 capsule:   % RI*
Vitamine E (150 ie**)   100 mg-TE*** 833
Uit gemengde tocoferolen:    
d-alfatocoferol 85 mg  
d-bètatocoferol 2 mg  
d-gammatocoferol 55 mg  
d-deltatocoferol 23 mg  
Uit gemengde tocotriënolen:    
d-alfatocotriënol 18,5 mg  
d-bètatocotriënol 1,5 mg  
d-gammatocotriënol 22,5 mg  
d-deltatocotriënol 7,5 mg  

* RI = Referentie-inname
** ie = internationale eenheden. Bij vitamine E geldt:
1 ie = 0,67 mg-TE*** (oftewel 2/3).
*** TE = d-alfatocoferol equivalenten. Vitamine E moet
uitgedrukt worden in d-αlfatocoferol equivalenten.
1 mg-TE komt overeen met 1 mg α-tocoferol of 2 mg
β-tocoferol of 10 mg γ-tocoferol of 33 mg δ-tocoferol

   

Ingrediënten
Natuurlijke gemengde tocotriënolen, natuurlijke gemengde tocoferolen, natuurlijk alfatocoferol, hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsule).

Gebruik
1 capsule per dag bij een (vetbevattende) maaltijd met water innemen.

Een vitamine E-supplement wordt bij voorkeur in combinatie met een vitamine C-supplement gebruikt. Vitamine C regenereert reeds door het lichaam gebruikte vitamine E en brengt deze weer terug in de actieve vorm. Op deze manier ondersteunt het de werking van vitamine E.

Bewaren
Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren.

Fabrikant/distributeur
Vitals Voedingssupplementen
Antwoordnummer 894
1500 VB Zaandam

Dit product is een voedingssupplement.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Aanbevolen gebruik niet overschrijden.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

 
Opties
Productgroepen
Zoekwoorden:

 Wilt u meer weten over dit product, klik dan hier om uw vraag te stellen.

Rabobank ABN AMRO ING SNS bank Triodos bank iDEAL Mastercard Maestro American Express PayPal Visa Klarna postNL thuiswinkel waarborg
Copyright © 2022 Accense