Klantenservice   
Nederlands
  Accense for Personal Care
 
 
0
€0,00
 
 
Supplementen Fytotherapie   
 
 
 Dieren 
                             
 
 
                               
 
Vitals Mariadistel-ps, 60 capsules
EAN: 8716717003907
Vitals Mariadistel-ps, 60 capsules
 Kopieer link [3-56-43-66] 

Merk: Vitals


Op voorraad: Ja
Ma-vr voor 21:00 uur besteld, zondag voor 17:30 uur, de volgende dag in huis!

Dit artikel wordt regelmatig als speciale aanbieding getoond!
Stuur mij bericht bij deze speciale aanbieding.


Productinformatie Vitals Mariadistel-ps, 60 capsules, Vitals


Vitals Mariadistel-PS
Kruidenpreparaat

Mariadistel (Silybum marianum) is een kruid dat een zeer sterke reputatie heeft. De naam ‘mariadistel’ stamt vanuit de legende dat de witte vlekken op de bladeren afkomstig zijn van melk van de Heilige Maagd Maria. Voor mariadistel-supplementen worden doorgaans de zaden (vruchten) gebruikt voor extractie. De zwarte vruchtwand bevat flavonolignanen (waaronder silymarine, met als hoofdbestanddeel silybine), flavonoïden en fenolderivaten. Silybine is het belangrijkste actieve bestanddeel. Mariadistel-PS van Vitals bevat het merkingrediënt Siliphos®, een silybine-extract met sterk verbeterde biologische beschikbaarheid door de combinatie met fosfatidylcholine (Phytosome®-technologie). Het is gestandaardiseerd op 60 mg silybine per capsule.

Verbeterde biologische beschikbaarheid door Phytosome®-technologie
De biologische beschikbaarheid van Mariadistel-PS is sterk verbeterd door toepassing van de gepatenteerde Phytosome®-technologie van de Italiaanse producent Indena. De term Phytosome (of fytosoom) komt van het Griekse woord phuton (plant) en soma (lichaam, deeltje). Tijdens het gepatenteerde productieproces wordt het natuurlijke samenklonteren van specifieke, slecht opneembare fytonutriënten (zoals die uit mariadistel) beperkt, en worden deze gemengd met fosfolipiden (fosfatidylcholine) uit zonnebloemlecithine. De werkzame stoffen worden niet ingekapseld (zoals in liposomen), maar er ontstaat een homogeen mengsel van kleine, goed opneembare combinatiedeeltjes. De actieve bestanddelen uit mariadistel zijn zowel lipofiel (flavonolignanen) als hydrofiel (fenolderivaten, flavonoïden). En fosfolipiden zijn aan de ene kant lipofiel en aan de andere kant hydrofiel. De fytonutriënten zijn hierdoor geneigd zich te hechten aan de fosfolipiden en zogenaamde fytosomen te vormen. Op deze manier worden ze extra goed opgenomen. Celmembranen (zoals van darmcellen) bestaan immers zelf ook uit een fosfolipiden dubbellaag, waardoor de actieve bestanddelen goed opgenomen kunnen worden (zie figuur 1). Uit studies is gebleken dat door toepassing van deze Phytosome-technologie de biologische beschikbaarheid van silybine uit Siliphos® 10 keer groter is vergeleken met een gewoon mariadistelextract. 

Anders dan liposoom-technologie
Bij een liposoom bevindt de werkzame stof zich in het midden van een bolletje met een dubbele laag fosfolipiden. Bij de Phytosome-technologie gaat het echt om een homogeen mengsel en wordt de werkzame stof niet ingekapseld. Hierdoor heb je veel minder fosfolipiden nodig dan bij liposomen.

Over Indena
Indena is een Italiaanse producent, met vestigingen over de hele wereld, en expert op het gebied van fytonutriënten. Door veel onderzoek en technologische ontwikkelingen leveren ze producten van hoge kwaliteit, met goede onderbouwing en uitstekende opneembaarheid.

- heeft een positieve invloed op de leverfunctie*
- ondersteunt de suikerstofwisseling*
*Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Samenstelling per dagdosering van  2 capsules:  
Siliphos® (mariadistelextract en lecithine) 360 mg
Waarvan:  
    Silybine 120 mg
Siliphos® is een combinatie van mariadistelextract met
fosfolipiden uit lecithine, geproduceerd met Phytosome®-technologie.  
Siliphos® en Phytosome® zijn geregistreerde handelsmerken van
Indena S.p.A., Italië.
 

Ingrediënten
Emulgator (zonnebloemlecithine), mariadistelextract (Silybum marianum, vrucht), plantaardige capsule (pullulan, uit gefermenteerd cassave-zetmeel), antiklontermiddel (rijstvezels).

Gebruik
2-3 capsules per dag bij een maaltijd met water innemen.

Bewaren
Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Fabrikant/distributeur
Vitals
Pieter Lieftinckweg 29
1505 HX Zaandam

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

 
Productgroepen
Zoekwoorden:

 Wilt u meer weten over dit product, klik dan hier om uw vraag te stellen.

Rabobank ABN AMRO ING SNS bank Triodos bank iDEAL Mastercard Maestro American Express PayPal Visa Klarna postNL thuiswinkel waarborg
Copyright © 2022 Accense