Kundenservice   
Deutsch
  Accense for Personal Care
 
 
0
€0,00
 
 
Ergänzungen Vitam./mineralien   
 
                 
 Tiere 
             
 
 
                               
 
Vitals Magnesiumbisglycinaat 100 Mg, 120 tabletten
EAN: 8716717002696
Vitals Magnesiumbisglycinaat 100 Mg, 120 tabletten
 Link kopieren [3-90-14-83] 

Marke: Vitals


Vorrätig: Ja
Mo-Fr bestellt vor 21:00 Uhr, Sonntag bis 17.30 Uhr, Zustellung am nächsten Tag!

Dieser Artikel wird regelmäßig als Sonderangebot gezeigt!
Senden Sie mir eine Nachricht zu diesem Sonderangebot.
Listenpreis: €29,95
Anzahl der Rabattpunkte:Bonuspunkte Rabatt
25,25

In den Warenkorb 


Produktinformation Vitals Magnesiumbisglycinaat 100 Mg, 120 tabletten, Vitals

Vitals Magnesiumbisglycinaat 100 mg

Vitals Magnesiumbisglycinaat 100 mg  - Mineralenpreparaat

Dit product bevat magnesium in de vorm van magnesiumbisglycinaat. Hierbij is ieder magnesiumdeeltje krachtig gebonden (gecheleerd) aan twee (bis) moleculen van het aminozuur glycine. De algemene term voor een dergelijke verbinding is aminozuurchelaat of aminozuurgecheleerd mineraal. Het woord ‘chelaat’ komt uit het Grieks en betekent ‘klauw’. 

Magnesium is één van de mineralen die het meest worden ingezet in de complementaire praktijk. Een reden daarvoor is dat magnesium een belangrijke rol speelt bij meer dan 300 fysiologische processen in het lichaam. Daarnaast is het vanwege het huidige voedingspatroon (met relatief weinig magnesiumrijke voeding zoals groene groenten en noten) aannemelijk dat niet iedereen voldoende magnesium binnenkrijgt. Dit mineraal behoort dan ook aangemerkt te worden als basissuppletie. Hierbij is het echter van groot belang om op de hoogte te zijn van de kwaliteitsverschillen die bestaan tussen magnesiumproducten onderling en te weten hoe een goede keuze te kunnen maken. 

Organisch en anorganisch 
Er bestaan verschillende magnesiumverbindingen die gebruikt worden in supplementen. Een belangrijk onderscheid dat hierbij gemaakt dient te worden, is of het om een organische of anorganische mineraalverbinding gaat. Anorganische mineraalverbindingen (die in de bodem voorkomen en daaruit opgenomen worden door planten, zoals magnesiumoxide en magnesiumcarbonaat) hebben over het algemeen een lage biologische beschikbaarheid ten opzichte van organisch gebonden mineraalverbindingen zoals gluconaten, citraten en aminozuurgecheleerde mineralen. 

Voordelen aminozuurgecheleerde mineralen 
De chelaatstructuur in een aminozuurchelaat zoals magnesiumbisglycinaat is sterk genoeg om niet gesplitst te worden onder invloed van maagsap of spijsverteringsenzymen (zoals bij andere mineraalverbindingen doorgaans gebeurt), maar ook zwak genoeg zodat het mineraalelement bevrijd kan worden op het moment dat deze eenmaal opgenomen is door de cellen in de darm. De aminozuren vouwen zich om het mineraalelement en beschermen het gedurende het spijsverteringsproces en laten niet los. Ook is de elektrische lading van het chelaat neutraal waardoor het niet vast gaat zitten aan stukjes voeding in de maag en darmen. Het aminozuurchelaat bereikt dus in zijn geheel de dunne darm waar deze als dipeptide (verbinding met twee aminozuren) wordt opgenomen. Dit is zeer voordelig omdat het lichaam aminozuren (en met name dipeptiden) uiterst gemakkelijk kan opnemen. Helemaal als deze bestaan uit het aminozuur met de kleinste afmeting, namelijk glycine. Hierdoor zijn aminozuurgecheleerde mineralen vele malen beter opneembaar dan andere mineraalvormen. In het epitheelweefsel van het jejunum (middelste deel van de dunne darm) wordt het aminozuurgecheleerde mineraal door middel van actief transport tot binnen de slijmcellen gebracht zonder te wedijveren met andere mineralen. Pas in de slijmcellen zorgen stofwisselingsprocessen ervoor dat de glycine en het mineraal gesplitst worden en beschikbaar komen voor de diverse organen en systemen in het lichaam. 

Aminozuurchelaten van Albion Minerals
Vitals maakt uitsluitend gebruik van echte aminozuurchelaten van Albion Minerals, dé expert op het gebied van aminozuurchelaten, herkenbaar aan het handelsmerk TRAACS®, dat staat voor The Real Amino Acid Chelate System. Dit merk is in het leven geroepen om goed onderscheid te kunnen maken ten opzichte van andere, mogelijk inferieure, instabiele aminozuurchelaten. Albion heeft wereldwijd meer dan 100 patenten laten vastleggen die de garantie vormen voor het proces, de wetenschap en de structuur van hun aminozuurgecheleerde mineralen. Daarnaast wordt er onderzoek met hun mineralen gedaan en vindt er kwaliteitsonderzoek plaats bij elke batch die wordt geproduceerd. Het is namelijk essentieel om te controleren dat er daadwerkelijk chelaatvorming heeft plaatsgevonden en dat de bindingen sterk genoeg zijn. 

Studies met magnesiumbisglycinaat 
Er zijn meerdere studies gedaan die de effectiviteit van magnesiumbisglycinaat bevestigen. Enkele hiervan vergeleken de opneembaarheid van magnesiumbisglycinaat met verschillende magnesiumverbindingen, zoals magnesiumcarbonaat, magnesiumsulfaat en magnesiumoxide. Magnesiumbisglycinaat werd significant sneller en beter opgenomen dan de andere vormen van magnesium. Magnesiumoxide presteerde verreweg het minst goed. 

Taurine 
Dit product bevat eveneens 200 mg taurine. Dit is een aminozuurachtige stof die van nature voorkomt in met name vlees, vis en schaaldieren. Het heeft een directe synergetische werking met magnesium doordat het de opname van dit mineraal in de cellen bevordert (magnesium is met name intracellulair werkzaam).

- magnesium kan helpen bij vermoeidheid
- magnesium ondersteunt het energieniveau
- magnesium is belangrijk voor een normale spierwerking en speelt een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren
- magnesium speelt een rol bij de aanmaak van cellen en weefsels
- magnesium helpt bij het opbouwen van eiwitten in het lichaam
- magnesium is betrokken bij de botaanmaak en is belangrijk voor het behoud van sterke botten en tanden
- magnesium is goed voor de gemoedstoestand, het concentratievermogen en het geheugen
- magnesium heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel
- magnesium draagt bij tot een goede elektrolytenbalans

Samenstelling per dagdosering van 1 tablet:

  RI*
Magnesium (bisglycinaat, TRAACS®) 100 mg 27%
Taurine 200 mg -
* RI = Referentie-inname    
TRAACS® (The Real Amino Acid Chelate System) is een
geregistreerd handelsmerk van Albion Minerals.
   


Ingrediënten:
Magnesiumbisglycinaat, vulstof (microkristallijne cellulose [cellulosepoeder]), taurine, koolzaadolie (Brassica napus), glansmiddel (hydroxypropylmethylcellulose), antiklontermiddelen (siliciumdioxide, magnesiumzouten van vetzuren).

Gebruik:
1-2 keer per dag 1 tablet op een nuchtere maag met water innemen

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren

Fabrikant:
​​​​​​​
Vitals Voedingssupplementen
Pieter Lieftinckweg 29
1505 HX Zaandam

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

 
Optionen
Produktgruppen
Suchwörter:

 Wenn Sie mehr Informationen über dieses Produkt haben möchten, klicken Sie bitte hier um Ihre Frage zu stellen.

Rabobank ABN AMRO ING SNS bank Triodos bank iDEAL Mastercard Maestro American Express PayPal Visa Klarna postNL thuiswinkel waarborg
Copyright © 2022 Accense