Productinformatie Terrasana Kombu, 100 gram, Terrasana
Terrasana Kombu Door kombu met je gerecht mee te koken, kun je rijst en bonen extra smaak geven. Japanners gebruiken kombu op dezelfde manier als de meeste Europeanen een laurierblaadje gebruiken. Kombu komt van het noordelijke eiland Hokkaido, wat door het koude klimaat dé plek is voor het groeien van kombu. In kombu zit van nature veel jodium (232,7 mg per 100 g). Hoewel dit op zich een goede stof is, zit er voor sommige doelgroepen (zwangeren, mensen met een schildklieraandoening en kinderen) een bovengrens aan de dagelijkse hoeveelheid. Dit is de reden waarom je kombu niet opeet, maar meekookt. Kombu is een smaakvol en jodiumrijk zeewier dat je met rijst of bonen mee kunt koken om je gerecht meer (umami) smaak te geven. Kombu komt van het koude noordelijke eiland Hokkaido in Japan. Ingredienten Kombu Kan schaaldieren, weekdieren en vis bevatten Voedingswaarde per 100 g Energie 870 kJ / 209 kcal Vet totaal 3 g Vet verzadigd 1.1 g Koolhydraten totaal 21.5 g Suikers 0 g Voedingsvezel 32.7 g Eiwit totaal 7.8 g Zout 6.6 g Jodium 232700 µg Natrium 2586 mg Gebruik Kook een (halve) strip met rijst, groente of peulvruchten mee voor extra umami. Verwijder de strip na het koken, die eet je niet op. Wil je dashi maken? Laat 1 strip kombu, 2 stuks shiitake en 1 liter water 4 tot 20 uur weken in de koelkast. Bewaar na openen luchtdicht op een droge, donkere plek op kamertemperatuur (max 20 °C). Distributeur TerraSana Waaier 10 2451 VV Leimuiden
|