Productinformatie Lima Kuzu Bio, 125 gram, LimaJapans bindmiddel uit de wortel van de Kuzuplant
Kuzu kent zijn gelijke niet als bindmiddel voor doorzichtige sauzen: het product geeft glans aan soep en geeft sauzen textuur, zonder de smaak te beïnvloeden. Kuzu is een zeer goed alternatief voor industriële bindmiddelen. Ingredienten: Kuzu uit biologische teelt. Voedingswaarde per g/100 gram Energie (kJ) | 1428 | Energie (kcal) | 336 | Vet | 0.00 | > waarvan verzadigd | 0.00 | > mono-onverzadigde | 0.00 | > poly-onverzadigde | 0.00 | Koolhydraten | 83.90 | > waarvan suikers | 0.00 | Voedingsvezels | 0.00 | Eiwitten | 0.10 | Zout | 0.03 | Gebruik-tips: Kuzu, een ideaal bindmiddel voor soepen, sauzen en desserts, kan ook, zoals in Japan, gebruikt worden omwille van zijn knapperige effect: het volstaat om er de groenten of de Tofu mee te bestrooien, vóór het bakken bijvoorbeeld, om ervoor te zorgen dat ze een goudbruin en knapperig korstje krijgen! Gebruik: om een saus te binden moet men de kuzu altijd oplossen in een koude vloeistof, en aan het einde van het kookproces aan de bereiding toevoegen. Fabrikant: Lima NV Groendreef 101 9880 Aalter België 01-2016
|