Klantenservice   
Nederlands
  Accense for Personal Care
 
 
0
€0,00
 
 
Uiterlijke verzorging Accessoires   
 
 
 Dieren 
                             
 
 
                               
 
Chi Sheabutter Eko, 100 ml
EAN: 8714243046450
Chi Sheabutter Eko, 100 ml
 Kopieer link [3-81-09-20] 

Merk: China Balsem


Op voorraad: Ja
Ma-vr voor 21:00 uur besteld, zondag voor 17:30 uur, de volgende dag in huis!

Dit artikel wordt regelmatig als speciale aanbieding getoond!
Stuur mij bericht bij deze speciale aanbieding.


Productinformatie Chi Sheabutter Eko, 100 ml, China Balsem


Chi Sheabutter EKO

Over sheabutter: 
Sheabutter is een must-have voor de dagelijkse huidverzorging! Het houdt de huid zacht en soepel en draagt bij aan een stevige huid. Sheabutter is een koudgeperste boter uit de noten van de sheabutterboom en wordt in Afrika al eeuwenlang gebruikt binnen de huidverzorging.

Sheabutter is een kostbaar topproduct voor de huidverzorging. In vergelijking met alle andere plantaardige vetten en oliën heeft sheabutter het hoogste aandeel aan zogenaamde vetbegeleidingsstoffen waaronder - vooral - triterpeenalcoholen, vitamine E, provitamine A en allantoïne.  

Belangrijke bestanddelen en functies in Sheabutter:  
Triterpeenalcoholen zijn bestanddelen van plantaardige vetten en deze beschermen het bladoppervlak tegen uitdroging. De boom kan niet voor niets zo goed droogte verdragen. Deze zelfde vochtvasthoudende eigenschap biedt sheabutter voor onze huid.  
Allantoïne werkt beschermend en verzachtend op de huid én het helpt het herstellend vermogen van de huid. 
Vitamine E is een sterke antioxidant. Antioxidanten beschermen tegen schadelijke effecten zoals vervuiling en zorgen dat vrij radicalen geen kans krijgen om collagene en elastine vezels te beschadigen. Vitamine E is verantwoordelijk voor de lichte beschermingsfactor tegen Uv-straling.
Provitamine A is ook een sterke antioxidant. Daarnaast stimuleert het de collageen productie en het heeft een gunstig effect op pigment- en ouderdomsvlekken. 
  
Huidverzorging:
Sheabutter heeft een stevige structuur maar smelt gemakkelijk met een smeltpunt tussen de 28 en 36 °C, het smelt dus makkelijk op jouw huid! Het wordt verbazend snel door de huid opgenomen en laat geen vettig laagje achter op de huid. Sheabutter laat zich goed met andere plantoliën mengen, het zorgt voor stevigheid in een mengsel en stabiliseert de andere bestanddelen. Een balsem met een basis van sheabutter is makkelijk op de huid te verdelen en maakt het huid soepel en zacht. Sheabutter is ideaal om te gebruiken als aftershave butter. Dankzij het herstellende vermogen kun je sheabutter inzetten bij een ruwe huid en kloofjes. In de haarverzorging wordt deze boter ook veel ingezet.

Wist je dat:
Honderden miljoenen mensen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika alleen effectieve, lokale plantoliën gebruiken voor de dagelijkse huidverzorging?
De sheaboom per jaar tot wel 20 kg vruchten kan produceren? Eerst wordt het vruchtvlees verwijderd wat daarna een oogst aan ongeveer vier kg noten oplevert. De 4 cm lange noten worden gedopt en daarna geperst. De uiteindelijke oogst aan sheabutter is ongeveer 1,5 kg. De noten bevatten tot 50% vet. Voor de verwerking kunnen de noten eerst nog licht geroosterd worden.
De sheaboom pas na twintig jaar zijn eerste vruchten krijgt? Daarna duurt het zo’n veertig jaar voordat de boom zijn volledige capaciteit ontwikkeld heeft. 
De oude naam Butyrospermum parkii verwijst naar de ontdekkingsreiziger Mungo Park die de sheabutterboom vooral in Senegal tegenkwam.

Ingrediënten (INCI)

Butyrospermum parkii.

Gebruik

Gebruik als onderdeel/toevoeging in cosmetica producten. Deze sheabutter is steviger dan de sheabutter soft, en kan daardoor beter au-bain marie verwarmd worden voor het mengen met andere vette plantoliën.

Bewaaradvies

Koel, donker en afgesloten bewaren.

Waarschuwingen

De houdbaarheid van sheabutter is 2 jaar.

 
Productgroepen

 Wilt u meer weten over dit product, klik dan hier om uw vraag te stellen.

Rabobank ABN AMRO ING SNS bank Triodos bank iDEAL Mastercard Maestro American Express PayPal Visa Klarna postNL thuiswinkel waarborg
Copyright © 2022 Accense